Масов обстрел в южна Украйна. Руските сили атакуваха 30 населени места в

...
Масов обстрел в южна Украйна.
Руските сили атакуваха 30 населени места в
Коментари Харесай

Близо 260 ракетни атаки в Херсонска област само за седмица

Масов обстрел в южна Украйна.

Руските сили нападнаха 30 обитаеми места в Херсонска област през миналата седмица, съобщи през днешния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски.

 
Окупаторите още веднъж обстрелват Херсон и общините в района. Само за една седмица врагът е обстрелвал 30 обитаеми места от нашата Херсонска област 258 пъти. Руската войска повреди и помпената станция, която доставя вода на Николаев. Те не са способни на нищо друго с изключение на на опустошение. Това е всичко, което оставят след себе си. И това, което вършат в този момент против Украйна, е техният опит да си отмъстят.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Руските сили в Херсонска област се изтеглиха от западния бряг на река Днепър по-рано този месец, само че обстрелват градовете и селата в региона, в това число и град Херсон, от позициите си на източния бряг на реката. В продължение на седмици Русия обстрелва с ракетни удари и енергийни уреди към Киев и други украински градове, нормално при започване на работната седмица, което води до спиране на електрозахранването и водоснабдяването.

При температури към нулата, които се чака да паднат до минус 11 след седмица, интернационалната помощ от ден на ден се концентрира върху детайли като генератори и трансформатори, с цел да се подсигурява, че спиранията на електрозахранването, които засягат всичко - от кухни до операционни зали, са допустимо най-ограничени и къси. Ситуацията с електрическата енергия беше толкоз тежка, че украинският търговец на сила - който в естествени условия е експортьор - тества импорт на електрическа енергия от прилежаща Румъния.

Очаква се през днешния ден Съединените щати да разгласят " забележителна " финансова помощ за Украйна, с цел да ѝ оказват помощ да се оправи с вредите, породени от съветските офанзиви против енергийната ѝ инфраструктура, оповестиха високопоставени американски чиновници. Той означи, че администрацията на Байдън е планувала в бюджета си 1,1 милиарда $ за енергийни разноски в Украйна и Молдова.

Това се случва преди интернационалната донорска конференция за поддръжка на украинската гражданска опозиция, която ще се организира на 13 декември във Франция.

Руската акция от ракетни удари, ориентирани към енергийната инфраструктура на Украйна, е развалила 30% от мрежата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР